Emlékálmodó

Ezt a bejegyzést nem csak úgy írom, mint esküvői fotós, hanem mint menyasszony. Sőt, inkább menyasszonyként írom, hiszen teljesen átérzem a helyzeteteket, a mi esküvőnk nyár legelején lenne. Belelátok mind a két oldalba, látom a nehézségeket és a félelmeket is, ez a poszt éppen, Menyasszonyok, nektek szól, mert szeretnélek Titeket megnyugtatni!Hogy mi lesz a jövőben, nem tudom, de azt látom, hogy nagyon sokunk megélhetése forog kockán most, és természetesen ott az érzelmi oldala is, mégis csak a legfontosabb napunkra készültünk.

Hogyan látom én a kialakult helyzetet?

Őszinte leszek, sokként élem meg. Sokkol a jelenlegi helyzet, sokkol a kilátástalan jövő, sokkol a bizonytalanság…Sajnos látom magam körül, ahogy a szolgáltató szektor, és ezen belül az esküvői vállalkozók hogyan omlanak össze. Sajnos sorra mondják le az esküvőket a párok, ami érthető, hisz a legfontosabb, hogy megvédjük magunkat és a szüleinket/ nagyszüleinket és megállítsuk a vírust, de közben meg a fotósok, videósok, dekorosok, tortások, helyszínesek, stb munka nélkül maradnak. Mindenkinek nehéz ez a helyzet. De úgy gondolom, hogy a legfontosabb a munka szempontjából még mindig az, hogy ki hogyan reagál a kialakult helyzetre.

Hogyan folytatódik?

Sok fotóssal és az esküvői szektorban tevékenykedő barátommal beszélgettem az utóbbi időben és kétféle lefolyást lát mindenki.

1. Az egyik egy hurráoptimista verzió, amikor is hamar túl leszünk rajta, és pár héten belül visszaáll minden a régi kerékvágás. Ez tényleg brutál optimista hozzáállás.

2. A másik lehetséges kimenetel egy kifejezetten realista-optimista gondolkodás, miszerint a nyár egy részébe még bele fog nyúlni, és ez érint minden rendezvényt, köztük az esküvőinket is.

Megoldási javaslataim

Mivel én is menyasszony vagyok idén, és egy ideje már tervezzük, szervezzük a nagy napunkat, ezt a részt mindenképpen menyasszonyként közelítem meg, talán hozzátok is így tudok leginkább szólni.

1. Ha az első lehetséges kimenetelt nézzük, akkor érdemes az utolsó pillanatig várni, hisz talán hamarosan jóra fordul minden, és akkor felesleges lemondani egyelőre az esküvőnket. (de ez tényleg nagyon hurráoptimista, ami sose volt az én stílusom).

2. A második lefolyásra reagálhatunk pánikolva, kétségbeesve…De nem érdemes. Elmondom nektek, mi mit csinálunk.

Mi úgy döntöttünk Bencével, hogy átütemezzük az esküvőnket. A kezdeti sokk után, elhatároztuk, hogy ha már ennyit tervezgettük, szerveztük ezt a napot, lelkileg is készültünk, hangolódtunk rá, már majdnem minden megvolt, már mindent eldöntöttünk, kiválasztottunk, akkor nem hagyjuk, hogy az egész elvesszen.

Őszre átszervezzük az egészet, már megvan a B tervünk.

– Igen, lehet, hogy a helyszín, amit kiválasztottunk nem lesz már egyik hétvégén sem elérhető. Nem esünk kétségbe, mert akkor megtartjuk pénteken, vagy hétköznap.

– Igen, lehet, hogy az adott szolgáltatók már nem érnének rá hétvégén, mert tele vannak már, de ha hétköznapra tesszük az esküvőt, akkor sokkal egyszerűbb lesz mindenkivel egy megfelelő időpontot egyeztetni.

– Igen, lehet, hogy még így sem fog összejönni, de mi akkor sem esünk kétségbe, hisz számos alternatív helyszín-lehetősé van. Nincs is szebb egy olyan esküvőnél, amit az erdő közepén tartanak, vagy ha kisebb létszámról van szó, esetleg a nagymama balatoni nyaralójának a kertjében, wooooow, micsoda ötlet!

– Igen, lehet, hogy a násznép egy része nem fogja tudni megoldani, hogy ott legyen velünk, de egyrészt azt gondolom, hogy akinek igazán nagyon fontosak vagyunk és igazán nagyon szoros érzelmi kapcsolatban állunk, azok meg fogják tudni oldani. És ha kisebb létszámú esküvőnk lesz a tervezettnél, akkor sem esünk kétségbe, mert (ezt viszont, mint fotós mondom), nincs is annál intimebb, érzelmesebb pillanat, amikor a legszűkebb szeretteid körében ünnepelsz. Akkor tudnak igazán kijönni belőletek és az örömszülőkből is az örömkönnycseppek, az igazi érzelmek, akkor lesz időd önfeledten, megfelelés nélkül elidőzni egy-egy családtagoddal, vagy barátoddal.

És sorolhatnám, még, a lényeg, hogy mindenkitől nagyfokú alkalmazkodást, és nyulamat igényel ez a helyzet!

Ígérem minden páromnak, hogy a lehető legrugalmasabban és legsegítőkészebben fogok hozzátok állni, és együtt megoldjuk a helyzetet! Hamarosan mindegyikőtöknek írok személyesen is!

Vigyázzatok magatokra és szeretteitekre!


Kata

Írj hozzászólást!